VN-Ware certified Professional – Kursus

Så kom jeg endelig på kursus og det havde jeg set frem til længe, gik endelig næsten en uge før jeg af min chef fik af vide at det ikke var København, men her i Århus jeg skulle være, endelig havde jeg lidt glædet mig til en uge på hotel, og med restaurant, men på den anden side var jeg også af sted en uge i december sidste år, men der var destinationen Holland og kursuset var RedHat, og præget af erfaringer der fra, så viste jeg det ville smadder den rare jule hygge i december. Nu er det sådan at jeg holder utrolig meget af frihed, specielt når emnet er kursus og ikke mindst noget der ”dufter” lidt af Linux specielt RedHat, som man jo må indrømme at VM-Ware ESX gør… Ja, Ja! Jeg ved det den nye ESX 3.0.2 er blevet mere grafisk orienterede, men der findes heldigvis stadig en service konsol, hvor det meste er muligt som på ESX 2.5. Dette VCP kursus skulle være for begynder og selv personer med intet viden om ESX skulle være velkommen. Personlig har jeg nu snart arbejdet med RedHat Linux i 6 år, og ESX ca. 1½ år, så man skulle jo mene jeg havde en chance. Den første dag var dræbende, der var alt for meget tid til opgaver, og ingen sodavand, hvilket jeg personlig mener, er en meget stor mangel når man taler kursus i den klasse. Never or less så var der vand og kaffe ad libitum og nå ja! Frugt. Hmm.. så man kunne ikke få den tid mellem opgaverne til at gå med at drikke sig en mavepine til. Instruktøren var super sej, han var god til at svare på de dybe spørgsmål, også uden at trække hele showet i en forkert retning. Den første dag gik og vi kom igen tirsdag, selve kurset skulle tage 4 dage, begyndte det at blive spændene, men tiden til opgaverne og indholdet hang ikke helt sammen stadig og da vi kom til SAN gik det galt. Først fortalte han løst og fast, og så var det opgave tid. Jeg sprang nærmest på, men opdaget at det storeage jeg skulle tilføje allerede var tilføjet, det medførte så jeg spurgte instruktøren om jeg måtte slette og tilføje igen, og han responderede med Ja ja! hvilket så medførte reaktionen fra mig der hed OK at slette, der sker ikke noget, 1…2…3.. og hopla så var det kun mine egne LUNs jeg kunne se, så endelig havde jeg løst min opgave til UG ville jeg jo mene… Der gik lidt, og så sprede panikken sig, kursisterne kunne ikke se noget instruktøren kunne ikke se noget. Stilheden lagde sig, og instruktøren oplyste at vi godt kunne gå hjem, for han skulle til Sjælland og restore data. Det viste sig at de LUNs hvor instruktørens AD, FTP samt andre server instanser lå også var synlige for os kursister, og jeg lige havde slettet dem.

Se det er jo hvad der kan ske når man er på kursus, og ”drift” og kursus miljø er lidt for åben. Nu må i jo ikke tro jeg er komplet idiot, men den måde storeaget var synlig på var igennem min VI ”Virtual Infrastructure Client” og det jeg ellers kunne se der fra var kun min egen server, men SAN ’et blev brugt til alle ESX server, og var desværre synlig for alle, også mig, som troede det var en pointer til et LUN og ikke et formaterings program, der formaterede med klik på remove. Man kan sige meget for grafiske interfaces, men havde det nu været en konfigurations fil på Linux havde jeg nok ikke slettede alt hvad jeg kunne se, for der kan man jo se hvad det er man har med at gøre.

Share

Comments are closed.