Python og Google Voice

Jeg have forestillede mig, at jeg skulle diktere denne blog til min computer, men det er somom det stadig er et mysterie, af format som ingen rigtig har funde en løsning på endnu, så må man jo sidde og hakke i sit tastretur som man har gjort de sidste 70 år. Tænk en gang, hvis man kunne diktere til sin telefon og få det på skrift, det ville være så sejt. Grunden til min interesse/nyiskærhed i dette emne, skyldes jeg kom til at se hvad Google Voice er er, og i den forbindelse hørte jeg om en service der transcripter dine telefon beskeder til tekst, som du så får på SMS. Gad nok vide hvornår vi for lov, at benytte google voice i Danmark. Er jeg den eneste der syntes det er helt til grin, at vi altid får nye ting til sidst? Det er ligsom med firmware til mobiltelefoner, der går jo nærmest 1½, og så er der næsten kommet en ny firmware i mellemtiden. Jeg forstår ikke de teleselskaber, der mener de selv vil teste nye firmware når de kommer. det er da for langt ude, at tro de er beder til det, end dem der lavet dem…

Hvad har jeg så gang i, når jeg ikke brokker mig over at Danmark altid kommer sidst i forbindelse med nye teknologier, jo så er jeg ved at lære Python,  Jeg har længe gerne ville lære at kode igen, jeg har faktisk ikke kodet de sidste 10, tror sidst jeg havde fingerne i noget programering, var på ungdomsskolen i Gjellerup, og der snakkede vi Qbasic. Jeg viste bare ikke hvad jeg skulle vælge, en ting jeg viste var at det skulle virke på alle platforme, så som Linux, Windows og Mac o.s.v., og at det IKKE skulle være java, da jeg har set mig virkelig gal på det langsomme skidt.

For at komme i gang anskaffede jeg mig nogle introduktions videoer, der h.h.v. dækkede Bash, PHP, Perl og Python, på den måde kunne jeg få de mange timer jeg sad med Alexander, når han skulle sove, til at gå med noget læredom… Jo, jo Alexander startede faktisk med at lære bash i en alder af  1½ måned.

Jeg kom halv igang med Perl, men kunne ikke rigtig finde gnisten med Perl sproget, og syntes konstant jeg møde Python på nettet og hvor jeg nu ellers befandt mig digital. Jeg smugkiggede så en dag i Python videoen før jeg var nådet igennem Perl, og der var jeg solgt. Alene det, at man kan skrive et hallo world script på en linje i form af

Efter følgende har jeg hørt flere sige, at Python er et af de få programmeringssprog man kan huske kerne koden udenad. En udtagelse jeg kun kan bakke op, ikke at jeg selv kan huske 100%, men i alt fald de første 85% er ved, at være på plads i min hjerne.

jeg nu snart halv vej igennem “Learning Python 4th Eddetion” en O’relly bog, som dækker Python 2.x til 3.x,

og samtidig har jeg indtil videre fremstillede 3 koncept GUI værktøjer til forskellige opgaver, og jeg er begyndt at skrive en masse små handy scripts, f.eks. backup og bruger oprettelse, men når jeg skal være helt ærlig, så syntes jeg at GUI kodning er det sjoveste, alene det, at man kan designe en applikation helt fra bunden, med knapper og info vinduer etc. og så bare forbinde signalerne bagefter, tak at være Glade 3 åbner en helt ny verden af kreativitet for mig, nu må man jo heller ikke glemme, at Glade og Python kommer med en Fedora installation.

Jeg har også fået Python på min mobiltelefon, en speciel udgave af Python til Nokias S60 platform. Jeg håber at finde på et projekt til en mobil applikation, jeg er desværre helt blank når det kommer til, at tænke på hvad sådanne en app skulle kunne, nogle forslag modtages gerne, bare efterlad en kommentar.

En anden ny verden jeg er ved at lære er kodestyrenig, altså værktøjer som Git og subversion, men jeg er ikke helt spis i det endnu. En ting jeg godt kunne tænke mig, var at finde et opensource projekt, hvor jeg kunne prøve kræfter med kodestyring og Python på en gang, igen hvis i har nogle forslag så drop en kommentar eller 2.

Share

Comments are closed.