Ventetid

I denne ventetid, går dagene hurtigere, og hurtigere. Februar er lige om hjørnet af søndag, og så er der kun 25 dage til den længe ventede familieforøgelse. Værelset er klar, med bamser, puslebord og bleer, for ikke, at glemme babyolie, vaskeklude og et skab fyldt med tøj i meget små størrelser. Bedsteforældrene bliver mere og mere rundtossede, men det er nok en normal reaktion på det første barnebarn på begge sider. Dagene er fyldt med rastløshed og spænding. Nok mest for Gitte, der er gået på barsel. For mit vedkommende prøver jeg at fylde mine tid med underholdning, i form af Star Trek, hvor jeg nu har set Eneterprise, The Next Generation og er i gang med Voyager. Samtidig har jeg endelig fundet noget praktisk og kreative at fordybe mig i, i form af digital billedebehandling og 3D modellering. Har fået set et par introduktions videoer til både Blender 3D og Gimp og i den lidt mere langhåret afdeling  har jeg fundet en kæmpe glæde i HTML og CSS, men det er som om de 2 har det med at glide lidt i bagrunden af Star Trek. Det er sjove med HTML og CSS er, det tager lidt mere end én tanke, at sætte sig til det, men hvis jeg så først kommer i gang, bliver det pludselig en besættelse, jeg har meget svært ved at slippe.

Som du sikkert har set på min hjemmeside (http://dennis.appelon.net), så har jeg samtidig med alt det nye også valgt at skifte fra mange års brug af Microsoft Windows optativsystemer på min bærbar, til den dejlige verden af Linux i form af Fedora 12 x86_64. Det har været en drøm længe, men har ikke helt kunne overbevise mig selv om at jeg var klar til det endnu, men med rigtig mange timer i en putty konsol, ja faktisk fra kl 8 – 17 alle ugens dage, besluttede jeg mig for at tage springet. Jeg har nok aldrig begravet mig selv så dybt i et projekt, som dette skift før, og det har kostede mange timer, men lærerige timer er jeg nøde til at indrømme, og hvor er jeg glad for jeg gjorde det, der er så meget mere der fanger mig i den verden, i form af software projekter og nemheden i en åben verden. Jeg er blevet en rigtig IRC junki, og bruger meget af min tid på irc.freenode.net #Fedora og #Fedora-Social Jeg har virklig følt hvor stor en ting Fedora projektet er og følelsen af hvor dybt folk er angeraet i deres ide om en åben verden.

Selvfølgelige har det ikke været en dans på roser, slet ikke i forhold til kollegaer og venner der troede jeg var  blevet tosset, eller blot havde fået endnu en tosset ide, i form af at være modsat af alle andre men det er vel som jeg selv har citerede Gandhi for i mange år.

First They Ignore You…
Then They Laugh At You…
Then They Fight You…
Then You Win…

– Mohandas Gandhi

Heldigvis har glæden ved at skifte til Linux være lige så stor, om ikke større en problemerne jeg har haft på vejen. Jeg har opdaget at ideen om en Open Source verden slet ikke er så fjern som jeg tidlige havde frygtet, faktisk har det været en oplevelse der er svære at beskrive, og som har været med til, at give min Open Source moral et boost i den rigtige retning.

Jeg følte mig faktisk helt spirituel opløftende, da  den Danske regering den anden dag valgte ODF formatet.

Så lad mig komme med en opfordring af de store… Hvis du lige som mig går og leger med tanken om en åben verden, og bare ikke helt tør tage springet, så gør det!!!

Valget, at bruge Open Sorce kan aldrig går galt…!!!

Her til sidst vil jeg slutte af med en lille stemnings beskrivelse fra hvor jeg sidder i skrivende stund. Jeg sidder i Thisted, på Bakkedraget 25, i en utrolig blød stol med mine ben oppe og mine afslapnings bukser på, med Runrig i baggrunden, mens jeg kan kigge hen over skærmen på min bærbar hvor et helt hvidt landskab rejser sig, mens de største og flotteste snefnug daler ned og giver landskabet et rent tæppe på…

Share

Comments are closed.