2010 sidste blog

Alexander 1 år som det første i 2011

Som vi runder den 5 februar så har jeg været far i ét helt år, hvilket jeg virkelig mærker for tiden da jeg går hjemme på 6 ugers barsel, Lidt en udfordring at have 3 timer til mine interesser som maksimum for én helt dag, hvilket gør mig lidt en udfordring at være gift med, da jeg forsøger at bruge alle de minutter jeg kan på at sidde og udøve min hobby i form af Fedora, tv serier m.m.

Podcast er et fantastisk media som hjælper mig i hverdagen

Med mere indeholder også min nye fundet glæde for den store verden af podcasts, specielt alle mine favoritter, så som Linux Outlaws, Tux Radar, FLOOS Weakly, RatholeRadio.org, alle de mange fantastiske Twit podcasts, En fast undreholdnings kilde i men hverdag, foran min skærme på arbejde og ikke mindst i bilen via FM fra min Nokia N97.

Micro bloggings systmer

identi.ca har også vundet voldsom indhug i min hverdag, bruger den faktisk som et fast værktøj i min dagligdag, både til research og ikke mindst sociale beskeder, med andre nørder som mig. Twitter modtager også alle mine idents, og jeg tjekker dem daglig, det er en dejlig uforpligtende måde at kommunikere på, og det kan kun anbefales for alle.

Linux Desktop bruger

Jeg kan også prale af at havde været Windows fri i over ét år nu, og det smitter af på mine omgivelser, f.eks. min kone som nu er den glade bruger af en Lenovo T60 med Fedora 13, lidt en omvæltning for hende, men tror faktisk hun er begyndt at se fordelen i et Vista fri arbejdsmiljø. Personlig fik jeg ny bærbar lige før jeg gik på barsel En dejlig Lenovo W510, med i7 og 12GB RAM, et lille vidunder som jeg er ved at lære at kende, lidt en omvæltning fra en fuld HD skærm til en LED med 1600×800 frem for mine 1920×1200 som var min opløsning på min gamle troværdige T61p. Ud over det, er jeg så småt ved at få om lagt mine nærmeste ‘s bærbar og stationære, lige fra en fast ”privat” kunde fra arbejde til naboens søn, og arbejder hårdt på at få min far og svigerfar over også. Har lidt hårdt sagt nej til Windows spørgsmål, og prøver så at få dem over hvis de spørg. Det er selvfølgelige Fedora jeg benytter til dem alle. Fedora er lidt blevet en del af mig, efter som jeg er begyndt at følge mailliglister så som Fedora general, men ikke mindst design holdet, som jeg håber at blive en del af en dag. Jeg lytter også på RPM Fusions commit mailingliste, hvor jeg med hjælp fra dem har har pakket min første RPM pakke, efter at havde læst Python koden igennem, en lille opgave der giver gåpåmod og viljestyre.

Jeg fylder 30 i April 2011

Åh, åh jeg runder også et skarpt hjørne den 2 april 2011, hvor det bliver officielt 10 år siden jeg fyldte 20, det bliver mystisk at skulle sige, 30 når man skal oplyse sin alder, tænk at 1981 er 30 år siden :-).

Tegne tableten har givet mig en ny hobby

2010 blev også året hvor jeg fik foræret en tegne tablet, et fantastisk stykke værktøj, som jeg ikke kan forstå jeg nogensend har kunne undvære… ”My Paint” er en fantastisk måde at bruge sin kostbare tid på, og et rigtig godt sted at starte hvis du før har haft lyst til at prøve om du har flare for tegning farver og perspektiv, helt uden at bruge en masse penge på redskaber. Opdagede også Riven Phoenix, som er en fantastisk læremester når det kommer til at tegne realistisk

Programmering er ved at vinde ind på mig igen, med min nye fundet glæde for Python

Jeg har samtidig fundet mig et nyt programmeringssprog her 12 år efter Qbasic, som jeg syntes er mega spændende, navnet er Python, og det er et sejt og simpel sprog, hvis du ikke kender det, er det helt klart et kig være, man kan lave alt med det, det er lige føre man også kan skralle kartofler hvis man kunne få en computer styret skrælle kniv, at skrive kode til.

Lad mig slutte denne årets sidste blog, med at takke alle dem der tager sig tiden til at læse min blog, og benytte denne chance til at ønske alle et rigtig godt nytår.

Share

Comments are closed.