Happy 2011 (damm Netgear router)

Rigtig godt nytår til alle.

Jeg har lige fundet et stille hjørne i min svigerfars stue, engetlig kalder sengen, men kan mærke iratationen boble inden i. Svigerfars gamle PC som er et lig jeg har skaffet inde fra arbejde, men en gamle Pentium 4 CPU og 512MB RAM, da jeg i tidernes morgen installerede den for ham, havde jeg ikke set lyset med den åbne og frie desktop, lad mig lige tilføje at jeg kun taler om desktop Linux her, jeg har altid sværge  til Linux på servere siden. Så jeg installerede en voldsom Vista, på den stakkels maskine tilbage i 2007, egentlig var det OK, men min Svigerfar er ikke typen der tænder sin PC hver dag, tværtimod, så er det måske én gang i måneden hvis man er heldig. Dette betyder at alle de gange maskine har været startet op, har den skulle bruge de første 2 timer på opdateringer, ikke særlig optimal vel? … Slet ikke hvis maskinens eneste opgave er lidt begrænset internet surfing, mange gange link surfing, hvor han har modtaget et link til noget som han så klikker på. Her har den store udfordring været opstart af Vista, og efterfølgende Outlook for ikke glemme Internet Explorer, til at loade hans link. hvem ved måske lidt java eller flash bare lige for at være sikker på at den stakkels CPU ikke keder sig eller at der er en RAM fejl sidst på en af de mange 512MB han har. Det lyder måske lidt morsomt, men jeg respektere min svigerfars holdning til computer og internet, dog ikke helt sociale medier så som FB eller andre spændende steder, hvor folk måske kunne se et billede af ham ved et uheld. men lad nu det ligge. sagen er nu den at jeg vil have opgraderet hans PC til Fedora 14 med dansk sprog som standard. Jeg har som regle altid ISO filer til d.i.v. Fedora ISOs der findes, men af en eller anden årsag, så har jeg aldrig fået hentede 32bit udgaven, gad nok vide hvorfor .-) ?… Så jeg sprang på med glæde, 1.2.3. og jeg var i gang med at downloade F14 32Bit DVD ISO filen, og begyndte at glæde mig til en aften med kaffe og fred og ro til at nusse lidt om den s hårdt prøvede maskine, men hvad sker så! først vågner Alexander af en grim drøm, som lige er ved at tage pippet fra ham, og vi må faktisk tage ham op, og trylle lidt med en barnevogns kasse i weekend sengen for at få ro på, i alt den tid tror jeg min maskine står og henter F14, og det har den også gjort største del af tiden, men åbenbart da der var 3 minutter tilbage væltede den trådløse router, altså ikke bokstavlig væltede, men gik i baglås på en eller anden mystisk måde. Jeg pauser så hentingen og begynde så jagten på hvad fejlen kunne være, her ender jeg dog med at pille strømmen fra og sætte den tilbage igen…. og ja! så kom jeg endelig på fra stuen igen. Her efter valgte jeg fortsæt/resume, men den blev ved med at stå på 3 minutter…. SATANS der smutte den hygge stund med kaffe og Fedora installation. Nu er klokken ved at 22 og min sunde fornuft vider vist i aften, og jeg går i seng, dog med en brændt udgave af F14 32bit DVD, Gitte mener jeg får tiden til at lave det imorgen, men hvorfor ved jeg bare at det ikke bliver det samme…

Nå vi er som sagt kommet godt til Thy, med en meget træt dreng, som ser frem til at skulle besøge begge hans oldemødre imorgen, og når jeg siger imorgen, mener jeg tidlig morgen, han står normal op kl. 6

Share

Comments are closed.