Red Hat hvad er det lige der er sker for jer, er i ude på at skramme folk væk og over på Oracle’s unfakeable Linux?

Den anden dag stod jeg og skulle købe 4 subskriptioner til et større projekt inde på arbejde, og efter som det var 4 subskriptioner jeg var ude efter tænkte jeg, at jeg heller måtte blive lidt klogere på de forandringer der skete med Red Hat ‘s subskriptioner fra den 1 januar 2011. Som altid kontakter jeg mine gode venner hos Red Hat, og oplyser dem om mine behov, desværre for at lære, at man ikke længer kan få web support modellen, men nu heder det enden ingen support eller også skulle man købe telefon support, hvilket koster en mindre bondegård. Spørg lige om jeg blev skuffet, det er som om Red Hat ikke kan forstå at deres RHEL system ikke altid kun bliver brugt til 24/7 systemer. Alene tanken om at skulle købe telefon support til mine mange virtuelle RHEL systemer virker helt tosset. Hvad var det lige der gik galt med den gode gamle websupport?

En ting er at fjerne et produkt, men så erstatte det med et dårlige produkt, og så ikke en gang gå ned i pris!!! WTF?

En anden ting, der godt nok ikke er ny, men virkelig er en meget dårlig ide, er måden Red Hat mener de skal kigge på antal CPU ‘er og ikke mindst den med at købe subskriptioner til den fysiske hardware i sted for at fokusere på den virtuelle hardware. Red Hat påstår selv at de har gjort det nemmer for det virtuelle marked… WTF! Siden hvornår skulle det være en fordel at købe noget som helst til den fysiske hardware, når vi taler virtualisering, for mig er den fysiske hardware ikke andet end en stak CPU ‘er med diske, om der er 2 eller 20 CPU ‘er er mig underordnet, det betyder jo bare at jeg får en beder over all oplevelse med mine virtuelle maskiner. Men siden hvornår er det blevet en over all bedre oplevelse at skulle holde antal med hvor mange CPU ‘er jeg har tilrådighed i min sky for at betale op over skyerne, bare for at lade en virtuel RHEL maskine svæve rundt i min sky? Hvad er det lige der skulle få mig til at klappe i mine hænder over det?

Skulle Jeg give Red Hat et forslag, syntes jeg de skulle prøve at genoverveje deres pr. soket strategi den holder bare ikke vand i disse virtuelle tider. Jeg kunne forestille mig de lavede et support produkt, og et opdaterings produkt, så man ikke længer skulle købe det samlet.

Da jeg begyndte at benytte Enterprise Linux, var det lige præcis support modellen der solgte produktet, det var det der gjorde jeg ture tage ansvaret, for vores Linux systemer, fordi jeg altid viste, hvor jeg kunne henvende mig hvis lokummet begyndte at brænde, ikke at jeg har brugt det mange gange, men en gang i mellem har det været yderst brugbart.

Kom nu ud af de kapitalistiske firkantet former. Jeg forstår godt i skal tjene penge, og i skal betale jeres supporter, men der må da være et alternativ til den dyre telefon support i fremtiden….!!!!

Share

Comments are closed.