Fedora 15

Fedora 15 med gnome 3 har nu været på min prima bærbar siden Thu Apr 21 09:28:28 2011 (sudo dumpe2fs /dev/sda1 |grep created)

Jeg er helt vild med gnome-shell dog savner jeg virkelig Compiz’s Enhanced Zoom, men for tiden bruger jeg den indbyggede zoom funktion.

Jeg har svært ved at finde noget negativ om F15, men jeg ser stadig nogle problemer med at sætte min maskine i standby, dog ikke hele tiden, men nu og da, låser den med en blinkende causer og blæseren på max. Den eneste vej ud er den store afbryder… øv øv. I det hele taget syntes jeg at system D køre langsom når jeg starter min W510 og jeg syntes der er en verden til forskel i opstart hastighed fra min F13 til denne F15. Jeg har dog ikke kiggede nærmer på det, måske ligger der en åbenlys forklaring på hvad jeg oplever…

Jeg kan virkelig godt lide den idé med at have et workspace til være applikation. Syntes også de vertikal workspaces giver et et beder flow end compiz’s. Speciel den option med at tabbe imellem applikationer som var det ét workspace er meget handy.

På alle måder giver gnome 3 et mere koncentreret arbejdes miljø en jeg tidligere har kendt fra Gnome 2.x (Compiz).

Der er stadig småting som virker lidt riterende, som jeg ved der er fundet en løsning på, men som først kommer i gnome 3.2. Her tænker jeg på problemet med gennemsigtige vinduer. Jeg oplever det prima med gnome-terminal (hvor jeg lever meget af min tid 🙂 ) at hvis man vælger at gøre den gennemsigtig, virker det kun i fuld skærm. Har hørt det er noget med den skyggen som “skaber” sig.

Jeg køre en Fedora 15 x86_64 på min W510 i7 med 12GB RAM og LED skærm, og har faktisk fundet det meste til at virker, dog har jeg haft en del problemer med det indbyggede 3G modem, som er produceret af Qualcomm som åbenbart ikke har set lyset i at lave opensource driver (De sataner) heldigvis er det jo Linux, så der findes altid en måde, og har fundet frem til den manglende firmware som jeg nu kan loade med en kommando, hvorefter NetworkManager op snapper den og giver mig adgang til mit telenor SIM kort med mit data abonnement og den indbyggede antenne. NICE….

Tak til hele Fedora holdet…

Share

Comments are closed.